Articole

Primul contact cu Kenya

Categories: Articole,Misiune

Eram în avion; mai era aproximativ o oră până când avionul ateriza în Nairobi. Cred că era ora 2 noaptea. Toți eram foarte obosiți și în avion era așa de cald că nu îmi mai găseam locul, poziția să adorm ca să treacă repede și ultima ora ce mă desparțea de Kenya. Nu am reușit nicicum să adorm, până la urmă am luat un ipod și am ascultat muzică, era o melodie nouă si zicea: ” You are always there for me” sau ceva de genul. Cum nu sunt prea mare cunoscatoare de Hillsong atâta imi amintesc, atunci în minte mi-ai venit toată lupta pe care Domnul a luptat-o pentru mine ca sa ajung în Africa, fiecare minune, fiecare obstacol dat la o parte, fiecare detaliu. Îmi răsuna în minte,  versetul ce l-am primit în seara când le-am spus părinților despre dorința mea de a pleca în misiune, seara în care am primit, mai mult sau mai puțin acordul lor.

Domnul se va lupta pentru tine, dar tu să stai liniștit!
Exod 14:14

Atunci am fost așa copleșită de realitatea asta care o trăiam, știam acuma așa de clar că Domnul a împlinit versetul asta în viața mea, pentru că trăiam versetul acesta, pe care cel mai probabil l-am spus în fiecare rugăciune din perioada de pregătire.

Am fost copleșită, pentru că din nou trăiam consecințele credincioșie lui Dumnezeu, îndurarea și bunatatea Sa pentru mine. Dacă era un lucru de care aveam nevoie mai mult ca niciodată era să știu că Dumnezeul meu se luptă pentru mine – și așa a și făcut!

Atunci în avion, printre lacrimi de bucurie, I-am mulțumit Domnului pentru că în dragostea Lui S-a îndurat de mine și mi-a demonstrat că nimic cu EL nu este imposibil și dacă trebuie să facă minuni pentru copii Săi, nu va ezita să le facă. L-am vazut atunci ca pe Dumnezeul care se apleacă spre inima copilului Său, să ii asculte plânsul și durerea, să îi asculte nevoile, să-i auda inima și dorințele… și Dumnezeul care are resursele necesare să împlinească aceste nevoi.

Când am ajuns în aeroport, mi-am lipit fața de primul geam care ma lăsa să văd Kenya. Nu m-am putut opri din plâns mult timp. De fapt m-am oprit când am mers să îmi iau viza și după aceea am continuat.

După ce am trecut de viză și practic eram cu acte în regula în Kenya, în fața mea am văzut un panou mare pe care scria “Smile you are in Kenya!”. Abia a doua zi când scriam în jurnalul de misiune mi-am dat seama că panoul acela purta amprenta lui Dumnezeu – am simțit că era pentru mine și pentru inima mea.

Dumnezeu este mai aproape decât credem – trebuie doar să deschidem ochii inimii și să Il vedem!


Articol scris de Lavinia Ardelean