Articole

Biruiește prin dragoste!

Categories: Articole

Una dintre plăcerile mari a celui rău, cu privire la noi femeile, este să ne fure orice bucurie și să ne aducă intr-o stare de supărare care să dureze căt mai mult. Nu-i așa că exact în zilele cănd aveai orice motiv de fericire a existat un lucru, o vorbă sau chiar o reacție atăt de banală care te-a umplut de nervi și ți-a tăiat orice zâmbet de pe față? Ba chiar mai mult ți-a stricat întreaga zi!

Te pregăteai pentru o nuntă, poate, te machiai și iți făceai părul, cănd soțul tău a apărut și te-a intrebat: „Rochia asta ți-o iei?” A fost suficient o simplă întrebare, exact patru cuvinte, ca tu să te mâhnești și să te superi, poate chiar să răspunzi foarte dur înapoi. Fiindcă auzeai minciuna celui rău care iți șoptea: Nu ești destul de frumoasă pentru el!

Mă întreb oare dece unii oameni sau unele situații au atâta putere de a ne distruge? Oare nu este puterea care locuiește ÎN noi mult mai mare decât puterea celui rău? Oare nu putem noi răspunde cu o putere mult mai înaltă și divină la situații de genul acesta?

Puterea care este în tine este cu mult mai mare decât puterea celui rău! Care însă este puterea din tine? Duhul Sfănt! În tine locuiește Duhul lui Dumnezeu. Odată ce declari că vrei să fi copilul lui Dumnezeu și te naști din nou, ce nu înseamnă că ești născut din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu (Ioan 1:13), ai parte de Duhul Sfânt în viața ta! Un membru al Divinițății este în tine și Dumnezeu nu vrea nimic altceva, decât să lucrezi cu această putere pe care El ți-a dăruit-o!

Ce conține această putere? Cum am putea-o descrie? Ce atribute i se dă puterii Duhului Sfânt? Sau mai concret: Cum putem folosi acesteă putere care locuiește în noi?

Însă nădejdea această nu înșeală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.
Romani 5:5

A fi plin de puterea Duhului Sfânt înseamnă a fi plin de dragostea lui Dumnezeu!

Dragostea necondiționată și divină nu poate coborî în inimile noastre prin propia noastră forță, ci numai Dumnezeu o poate turna peste noi prin Duhul Sfânt odătă ce ne naștem din nou! Duhul lui Dumnezeu deci locuiește deja în tine! Prin harul care l-a avut Dumnezeu făță de noi, ni l-a făcut cadou, ca să putem birui puterea celui rău. Dacă te îndoiești de asta înseamna că cel rău te minte chiar acum. Puterea celui rău nu stă în nimic altceva decât în minciună. El te minte, te face să crezi că nu ai nici o valoare înaintea lui Dumnezeu. Ba chiar mai mult te aduce în starea în care nici nu te mai consideri copilul lui Dumnezeu!

Duhul Sfănt iți aparține! Tot ce trebuie să faci, este să te folosești de el. Cum ai putea deci într-o astfel de situație, în care cel rău te atacă, să te folosești în mod practic de puterea Duhului Sfânt?

Răspunde cu dragoste! Duhul Sfânt înseamna dragoste! Zămbește-i partenerlui tău și întreabă-l dacă ar avea vreo altă dorință în legătură cu îmbracămintea ta. Arată-i că ești gata să renunți la preferințele tale și că ai face-o de dragul lui, pentrucă îi porți o dragoste necondiționată. Fi conștientă că în acele clipe cel rău te minte, și nu îl categoriza pe partenerului tău spunăndu-i într-un stil dur că este pretențios și fără gust! Nu el a intenționat să te jignească ci cel rău s-a folosit de el printr-o simplă vorbă, ca să te mintă pe tine și să iți fure toată bucuria. Nu te rezuma la caracterul unei persoane, ci încearcă să vezi din perspectiva spirituală orice situație, orice faptă, orice vorbă, orice gând! Noi nu avem de luptat împortiva oamenilor, ci împotriva celui rău care se folosește de ei, pentru a te aduce la supărare și la suferință!

Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sîngelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpînitorilor întunerecului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești.
Efeseni 6:12

Umple-te de puterea Duhului Sfânt prin Cuvânt și prin Laudă la adresa lui Dumnezeu. Prin asta vei realiza cât de mult te iubește Dumnezeu pe tine și cât de mult te iartă zi de zi. Astfel vei putea iubi și tu necondiționat și ierta fără încetare. Nu te rezuma la caracterului unei persoane, ea este doar folosită cu un scop! Fi conștientă că ai de luptat împotriva celui rău și fi pregătită: Lupta contiună! Chiar după ce ai terminat de citit acest articol, ești chemată să biruiești și să „stingi toate săgețile arzătoare” (Efeseni 6:16) prin puterea Duhului Sfânt care se arată prin dragoste.


Articol scris de Andra Popanton