Articole

Aranjamente florale cu grâu încolțit

Categories: Articole,Decorațiuni,Pasiuni

Aranjamentele cu grâu încolțit pot fi o idee foarte bună pentru decor în această perioadă a anului, pot fi un cadou simpatic la aniverarea zilelelor de naștere sau de nume.

Procedura de realizare este destul de simplă, însa trebuie ținut cont de faptul că grâul are nevoie de 7 zile ca să crească așa cum arată în fotografiile noastre. Detalii despre încolțirea și creșterea grîului găsiți în video-ul de mai jos:

 

Deci, odată ce au trecut cele 7 zile în care am udat constant grâul, alegem niște vase sau suporți potriviți, în care fixăm buretele special pentru aranjamente florale. Buretele este necesar pentru fixarea florilor, acesta trebuie să aibă o înălțime suficientă pentru a susține florile. În aranjamentele florale se folosește un burete mineral care absoarbe apa. Florile fixate în acest material vor fi hidratate și vor rezista chiar mai bine decât în vază. Pentru o mai bună rezistență a florilor este indicat să adaugați în apă câteva picături de clor și o linguriță de zahăr. Clorul va impiedica dezvoltarea bacteriilor și putrezirea tulpinilor, iar zahărul va asigura elementele nutritive necesare florilor pentru a rezista mai mult. Buretele se așează într-o găleată cu apă, nu se forțează scufundarea lui, pentru că e nevoie de timp, aproximativ 20 de minute, în care va absoarbe apa și apoi se va scufunda singur.Peste burete așezăm bucățile de grâu încolțit, apoi înfigem minigerberele, lalele, narcise sau orice flori de sezon preferați prin grâu, până în buretele cu apă. Astfel florile vor avea apa necesară pentru o hidratare optimă.


Articol recomandat de Alina Nicula
Sursa: atelieruldeflori.wordpress.com